Folkets Hus Kallhäll

UPPDRAGSGIVARE HSB
ADRESS Kallhälls Centrum
ÅR 2008-2018
KONTAKT
Eskil Olsson

Biograf, diskotek, uteservering och samlingslokaler – en mötesplats för Kallhällsborna! Som fond på torget, i en byggnad av tegel i skiftande toner, med sedumtak och höga glasväggar, möter det nya Folkets Hus pendlare från den nya bron.

Tillsammans med HSB och Järfälla kommun har BAU tagit fram ett förslag till förnyelse av Kallhälls Centrum. I omdaningen ingick också att ersätta ett slitet befintligt Folkets Hus med nya lokaler och att rusta upp torget. Det nya Folkets Hus, invigt i januari 2018, har inordnats på torget för att skapa ett intimare, mer fokuserat stadsrum istället för den tidigare långsträckta platsbildning som avslutades med en parkeringsplats. Byggnaden har fått en verksamhetsanpassad storlek och givits ett innehåll som samlar Kallhällsborna i ett 330 kvm stort enplanshus. Folkets Hus rymmer samlingssal/biosalong och kafé men funktioner som DJ-bås och en teleskopläktare som går att fälla ut gör att utrymmet kan användas på många sätt. En glasad vägg mot sydväst och uteservering mot torget förstärker den öppna karaktären. Växterna i byggnadens sedumtak fördröjer regnvatten och dämpar temperatursvängningar samtidigt som det blir ett trevligt blickfång för besökare och de boende runt torget.

Det nya Folkets Hus i Kallhäll Centrum har alla möjligheter att bli en öppen välkomnande mötesplats för de boende i Kallhäll och i Järfälla kommun!